blog, بلغم

بهترین صبحانه و ناهار برای بلغمی ها

بهترین صبحانه و ناهار برای بلغمی ها

بهترین صبحانه و ناهار برای بلغمی ها

رژیم غذایی مناسب برای صبحانه و ناهار، در مقابله با افزایش بلغم بسیار مهم است. با توجه به اینکه مزاج افراد بلغمی سرد است، پس باید استفاده از مواد غذایی که طبع سردی دارند مثل لبنیات، برخی میوه ها و گوشت ها تاحد زیادی کم و یا کنترل شود.

در این مقاله با معرفی مواد غذایی مناسب، ورزش های مناسب و انتخاب بهترین صبحانه و ناهار برای بلغمی ها همراه شما هستیم.

فهرست مطالب

بهترین صبحانه برای بلغمی ها

بهترین صبحانه برای بلغمی‌ها

صبحانه یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی برای انسان است. این وعده‌ی غذایی در بهبود سوخت و ساز بدن، تاثیر بسزایی دارد. مصرف برخی از مواد غذایی در وعده‌ی صبحانه می‌تواند باعث کاهش بلغم در بدن انسان شود و به سلامت آن کمک کند. در زیر بعضی از مهم‌ترین مواد غذایی که می‌توانید در وعده صبحانه مصرف کنید را آورده‌‌ایم.

بهترین نان برای بلغمی ها

حتما می‌دانید که طبع گندم گرم است و از آنجایی که نان سنگک دارای سبوس گندم است، پس بهترین نان مصرفی برای بلغمی مزاج ها نان سنگک می‌باشد. همچنین نان های جو، بدلیل اینکه طبع سردی دارند نفاخ می‌باشد. در نتیجه تغذیه مناسبی برای بلغمی ها نمی‌باشند.

صبحانه مقوی برای بلغمی ها

  • تخم مرغ: از محبوب ترین مواد غذایی در وعده صبحانه، تخم مرغ می‌باشد. باید در نظر داشته باشید که تخم مرغ بطور کامل سفت نشده باشد(به صورت عسلی میل شود).
  • عسل: عسل از بهترین وعده های غذایی برای بلغمی مزاج ها محسوب می‌شود. می توانید عسل را با سرشیر، خامه و کره میل کنید.
  • ارده کنجد: این ماده غذایی فاقد از هرگونه افزودنی شیمیایی و غیر شیمیایی و صد درصد طبیعی است و برای بلغمی‌ها بسیار مناسب می‌باشد.
  • شیره انگور: شیره انگور با قند طبیعی که دارد، انرژی زاست و اهمیت زیادی برای جلوگیری از بیماری‌های مختلف دارد. همچنین با طبع گرمی که دارد، مناسب بلغمی ها می‌باشد.

بهترین ناهار برای بلغمی ها

بهترین ناهار برای بلغمی‌ها

ناهار وعده ای است که هیچ کس از آن چشم پوشی نمی‌کند. بنابراین در رژیم غذایی، مخصوصا برای بلغمی مزاج ها باید نکاتی رعایت شود. در ادامه لیست غذاهایی که می‌توانید برای ناهار با خیال راحت آن را میل کنید، آورده شده است.

غذای گرم و خشک برای بلغمی ها

غذاهایی که طبع گرم و خشکی دارند، برای افراد بلغمی مزاج مناسب است. البته در شرایطی که با مُصلحات متعادل سازی شده باشد. به عنوان مثال، مصرف گردو برای بلغمی مزاج ها فواید زیادی دارد و زمانی که شما می‌خواهید لبنیات استفاده کنید، می‌توانید با استفاده از گردو طبع گرم و سرد را متعادل کنید.

از دیگر مواد غذایی که طبع گرم و خشکی دارند، عسل و خرما می‌باشد. مثلا اگر تمایل دارید که لبنیاتی مثل شیر را میل کنید، توصیه می‌شود که همراه با عسل و خرما مصرف شود. از دیگر مواد غذایی که می‌توان به آن اشاره کرد، زیره سیاه است که می‌توان با عسل و آویشن مخلوط و میل کرد.

بلغمی ها چه بخورند؟

آبگوشت: آبگوشت یکی از غذاهای مناسب برای بلغمی ها می باشد. (توصیه می‌شود که با گوشت گوسفندی به همراه استخوان و مغز استخوان فراوان و مقداری دنبه، پخته شود).

انواع خورشت: خورشت ها هم از جمله غذاهایی هستند که مناسب بلغمی ها می‌باشند. توصیه می‌شود که از فلفل ها و زردچوبه برای متعادل کردن طبع غذا استفاده شود.

کباب ها: انواع کباب ها هم می‌توانند غذای مناسبی برای این افراد باشند.

انواع سوپ و آش: توصیه می‌شود آش و سوپ ها را با ادویه های گرم و خشک میل کنید.

دمنوش‌: انواع دمنوش‌ مانند به‌ لیمو، به لیمو و آویشن، دمنوش دارچین از جمله بهترین دمنوش برای بلغم مزاج‌ها می‌باشند.

مواد اولیه غذا برای بلغمی‌ها

بلغمی‌ها چه بخورند

علاوه بر مواردی که ذکر کردیم اگر غذاهای دیگری را مد نظر دارید؛ می‌توانید با به کار بردن بعضی از مواد اولیه غذای مورد علاقه خودتان را با توجه به کاهش بلغم آماده کنید.

مواد اولیه: انواع کلم، مارچوبه، گردو، قدومه شیرازی، لیمو ترش، گندم، نخود، کدو حلوایی، سیر، موسیر و خردل

گوشت: گوشت شتر، گوسفند، کبوتر، بلدرچین و گنجشک 

ادویه: هل، دارچین، زنجبیل، زیره، زعفران، زنیان، سیر و موسیر.

رژیم چهل روزه برای بلغمی ها

رژیم چهل روزه برای بلغمی‌ها
تمام نکاتی که در این صفحه گفته می‌شود و تمام بایدها و نبایدهایی که فرد بلغمی مزاج ملزم به رعایت آن است، بسیار عالی و تاثیرگذارند، ولی به تنهایی برای درمان کامل و سریع بلغم کافی نیستند. برای بهبودی بهتر و سریع تر و ریشه کنی مشکل بلغم در بدن، بهتر است از مکمل های دارویی گیاهی طب سنتی به‌ خصوص پکیج چهل روزه ضد بلغم در کنار سبک زندگی مناسب و رژیم غذایی بلغم استفاده کنیم. همچنین می‌توانید برای انتخاب نوع داروهای گیاهی متناسب با شرایط فردی خودتان و میزان بلغم موجود در بدنتان و نحوه مصرف داروهای بلغم زدا از مشاوره کارشناسی رایگان ما استفاده کنید. برای آشنایی با علائم بلغم و قوی‌ترین داروی ضد بلغم مقاله قاتل بلغم را مطالعه نمایید.
پکیج 40 روزه ضد بلغم

پکیج 40 روزه ضد بلغم (رفع سردی)

مواد غذایی های مفید و مناسب

مهم ترین موضوع در رابطه با بلغمی مزاج ها، این است که باید از خوردن چندین مواد غذایی که طبع سردی دارند خودداری کنند، خوردن غذاهای نامناسب حتی به مقدار کم، بلغم را به سرعت افزایش می‌دهد و تاثیر رژیم هایی که قبلا برای کاهش بلغم گرفته‌اید را بی فایده می‌کند. اهمیت پرهیز از خوردن غذاهای سرد در همین موضوع خلاصه می‌شود.

میوه و سبزیجات مناسب برای بلغمی مزاج ها

بهترین میوه برای افراد بلغمی مزاج‌

میوه‌ها و سبزیجات متنوعی می‌تواند برای غلبه بر بلغم به شما کمک کند و یا دشمن بدنتان باشد که شناخت آنها برای هر فرد بلغمی مزاج لازم و ضروری است. به طور کلی موادی با طبع گرم، متناسب با مزاج بلغمی و با طبع سردتر متناسب برای این مزاج محسوب می‌شود و مصرف زیادشان موجب ایجاد علائم ناخوشایندی می‌شود.

میوه و سبزیجات متناسب طبع بلغمی شامل سیب، انبه، انگور، به، مویز، خرمای خشک و سبزیجات مثل نعناع، ریحان، مرزه، ترخون و جعفری می باشد. 

مواد غذایی های مضر و نا مناسب

گوشت های سرد

با توجه به گوشت های نام برده شده در عنوان بالا، تا حد امکان می‌بایست از مصرف گوشت گاو، مرغ و مخصوصا ماهی، که طبع خیلی سردی دارند، پرهیز کرد. گوشت انواع حیوانات و پرندگان سردی و گرمی خاص خود را دارد. برای نمونه گوشت گوساله در مقابل گوشت شتر که قرار می‌گیرد به عنوان یک گوشت سرد محسوب می‌شود. در واقع مصرف گوشت گوساله برای بلغمی‌ها زیان دارد. افرادی که سردی مزاج دارند باید از گوشت هایی که دارای طبع گرم تری هستند استفاده کنند، به عنوان مثال گوشت شتر و گوسفند برای این دست افراد بسیار مناسب است. مصرف گوشت گوساله توسط افراد بلغمی بخاطر طبع سردی که دارد، باعث استخوان درد و ضعف عضلانی در بدن آن ها می‌شود. افراد بلغمی مزاج حتما باید تعادل را در مصرف گوشت گوساله رعایت کنند.

مواد غذایی های مضر برای افراد بلغمی مزاج

مزاج گوشت ماهی: طبع ماهی بستگی به آب هایی دارد که در آن زندگی می‌کنند.

ماهی هایی که در آب های اقیانوس که شور هست زندگی می‌کنند معمولا دارای طبعی سرد هستند که افراد بلغمی مزاج نباید از آن استفاده کنند.
ماهی ها در آب های شیرین معمولا طبع معتدل تری دارند مثل قزل آلا که حتی بلغمی ها هم می‌توانند از آن استفاده کنند.

مزاج گوشت بز: گوشت بز برای افرادی که تحرکی ندارند و همچنین علاقه ای به ورزش کردن ندارند مناسب است ولی برای افراد بلغمی مزاج که طبع سردی دارند مناسب نمی‌باشد و باید از مصرف آن خودداری کنند.

مزاج سیرابی:  سرد و خشک است و برای افراد بلغمی توصیه نمی‌شود. 

لبنیات بلغمی ها

لبنیات بلغمی‌ها

مصرف لبنیات اگر به اندازه باشد تاثیر زیادی روی افزایش بلغم ندارد، مصرف بیش از اندازه ماست، دوغ، شیر، خامه و پنیر به شدت افزایش بلغم را در بدن ایجاد می‌کند، نکته مهمی که باید به آن دقت کنید این است که حتما لبنیاتی مانند ماست و دوغ را به همراه مصلح آنها میل کنید. استفاده از نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی و … به همراه این لبنیات می‌تواند به کاهش بلغم کمک کند.

نخوردن غذاهای نا مناسب و مضر با طبع سرد در تغذیه بلغمی ها کمک زیادی به بهبودی آن ها می‌کند.

غذا ها: خورشت اسفناج و انواع ماهی

سبزیجات: انواع قارچ، گشنیزها، گروه اسفناج و خیار

میوه ها: هلو، کیوی، توت فرنگی و هندوانه

سبک زندگی افراد بلغمی

نحوه صحیح خواب

سبک زندگی افراد بلغمی

افراد بلغمی مزاج باید در ساعات اولیه‌ ی شب بخوابند و صبح زود، قبل از طلوع آفتاب بیدار شوند. زیرا خواب در زمان سحر باعث افزایش وزن در بلغمی ‌ها می‌شود. 

سرعت غذا خوردن در بلغمی ها

یکی از مواردی که باعث افزایش بلغم و سودا در بدن‌ می شود سرعت غذا خوردن است. تند خوردن غذا می‌تواند باعث بلغم و سودا شده که برای بدن زیان دارد. ضمن اینکه توانایی دستگاه گوارشی افراد بلغمی کم است؛ بنابراین روزی دو وعده غذا میل کنید و حداقل حدود 12-10 ساعت بین دو وعده غذا فاصله باشد. اگر در بین وعده های غذایی احساس گرسنگی نمودید مقداری میوه یا سالاد میل کنید.

غذاها سرشار از پروتئین و فیبر مانند تخم مرغ، گوشت، میگو و جگر میل کنید. در مصرف غذاهای سرد در شب های زمستان احتیاط کنید. به حمام گرم که در آن بابونه و مرزنجوش جوشانیده شده بروید.

بلغمی‌ها چه ورزش هایی انجام بدهند؟

ورزش کردن برای افراد سالم هم حتی پیشنهاد می‌شود! بنابراین افراد بلغمی هم از این قاعده مستثنی نیستند و اگر ورزش های مناسبی انجام دهند، موجب کاهش بلغم بدنشان می‌شود. برای آشنایی با روش‌‌های کاهش وزن به مقاله لاغری و درمان چاقی برای بلغمی مزاج‌ها مراجعه کنید.

ورزش های پرتحرک بطور کلی برای بلغمی ها مناسب است. از آنجایی که بلغمی ها عموما افراد صبور و با حوصله‌ای هستند، ورزش های پر تحرک مناسب آنهاست، پس یکی از ورزش های خوب برای بلغمی ها دویدن است که می‌توانید در فضای باز و یا در باشگاه‌های ورزشی از تردمیل برای دویدن استفاده کنید. همچنین ورزش هایی مانند طناب زنی، ایروبیک برای خانوم‌ها، کُشتی برای آقایان، والیبال و فوتبال و ورزش های پر تحرکی شبیه به اینها مناسب است.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 15 میانگین: 3.7]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *