داروهای گیاهی برای درمان فوری معده درد
معده درد منشأ گوناگونی دارد و علائم گوناگونی بروز میدهد. ممکن است از خوردن غذاهای نامناسب یا موارد دیگری مثل استرس یا تیروئید و… دچار معده درد شوید. در ادامه به شرح دلایل معده درد و معرفی انواع داروهای گیاهی و دمنوش های اُرگانیک معده درد میپردازیم.
فهرست مطالب
دلیل درد شدید معده چیست؟
- استرس شدید
- مصرف کافئین
- التهاب مری یا ازوفاژیت
- مصرف مشروبات الکی
- کولیت اولسراتیو
- تیروئید پرکار
- نفخ معده
- بیماریهای گوارشی و اختلالاتی مانند بیماری کرون
- یا خوردن بعضی غذاها
- زخم معده
- رفلاکس صفرا
- بیماری سلیاک
- مصرف کوکائین
- بلعیدن مواد خورنده مانند سم یا اسید
- عمل جراحی در شکم
- میگرن
- سرطان معده
- اضافه وزن
- مصرف برخی داروها
داروهای گیاهی برای درمان فوری معده درد و حالت تهوع
بسیاری از داروهای گیاهی نظیر عرقیات گیاهی مانند عرق نعنا، عرق بومادران، عرق ریحان، یا دمنوشهایی مانند آویشن، نعنا، زنجبیل … بهترین گزینه برای درمان معده درد میباشد.
علت های شایع معده درد چیست؟
۱. گاز معده یا نفخ: در قسمت فوقانی معده ممکن است گاز باشد. گاز به طور طبیعی در رودهها و دستگاه گوارش ایجاد میشود. هنگامی که این گاز تجمع یابد، میتواند باعث ایجاد احساس فشار، نفخ یا پُری در فرد شود. علت مشکلات معده
2. ویروسی شدن و عفونت معده: عفونت معده میتوانند باعث معدهدرد، استفراغ و حالت تهوع در فرد شود. افراد مبتلا به ویروس معده ممکن است سردرد، دردهای عضلانی و کاهش انرژی را هم تجربه کنند.
3. درد عضلانی: درد ناشی از آسیب عضلانی یا اسپاسم خفیف میتواند باعث ایجاد درد موقتی در قسمت فوقانی شکم شود. این نوع درد اغلب با ماساژ و استراحت بهتر میشود. دردهای عضلانی در برخی افراد با استفاده از کیسهی آب سرد و گرم نیز تسکین پیدا میکنند.
4. عفونت آپاندیسیت: اگر آپاندیسیت درمان نشود، ممکن اس باعث پاره شود. در مراحل اولیهی آپاندیسیت، فرد ممکن است درد مبهمی را در اطراف ناف خود احساس کند، اما این درد میتواند به قسمت بالای معده کشیده شود
بیماریهای بخش دیگر دستگاه گوارش، سنگ صفرا، بیماریهای کبد و پانکراس، گرفتگی روده و یبوست و غیره هم میتواند باعث ایجاد معده درد شود.
5. انسداد روده : زمانی که عبور مواد غذایی را از رودهها دشوار شود. این موضوع میتواند باعث درد شدید در معده، یبوست و بروز اختلال در هضم و جذب غذا شود.
6.بیماری دیورتیکول : کیسههای کوچکی به نام دیورتیکول در رودهها به خصوص در رودهی بزرگ قرار دارند. وقتی این کیسهها ملتهب یا عفونی میشوند، فرد میتواند دلدرد شدیدی را احساس کند و ممکن است بر عملکرد رودهها نیز تأثیر بگذارد و علائمی مانند یبوست و اسهال ایجاد کند.
7. یبوست : عامل اصلی معده درد یبوست است. شما با رعایت یک رژیم غذایی با فیبر بالا و البته نوشیدن مایعات زیاد میتوانید تا حد زیادی یبوست را درمان کنید.
8. زخم معده : دلیل اصلی ایجاد این زخمها وجود یک باکتری به نام “هلیکو” باکتری است که بر معده در تاثیر میگذارد. البته استفاده طولانیمدت از برخی داروهایی مثل مسکنها و آسپرین و غیره هم میتواند باعث ایجاد زخم معده شود. سیگار کشیدن و مصرف مشروبات الکلی شانس ابتلا به زخم معده را افزایش میدهد.
9. سرطان معده : زمانی که سلولها دچار نقص در تکثیر شوند و در قسمتی از معده انباشته شوند، این توده سرطانی باعث ایجاد درد در معده، دلدرد، نفخ، احساس سیری بعد از خودن مقدار کمی غذا، سوزش سردل، سوءهاضمه و… شود.
10. خوردن بعضی غذاها: خوردن بعضی غذاها به خصوص برای کسانی که معده حساسی دارند، میتواند مشکلساز باشد. عموما غذاهای پرادویه، غذاهای تند، غذاهای اسیدی و غذاهای نفاخ باعث ایجاد درد در معده میشوند. پرهیز از خوردن این غذاها بهترین راه چاره برای درمان این درد به نظر میرسد.
11. زیاد غذا خوردن : پر کردن معده و همچنین سریع غذا خوردن ممکن است موجب درد معده شود.
13. سوء هاضمه: سوء هاضمه یا ناراحتی معده مشکلی است که عموما بعد از خوردن غذا احساس میکنید. علائم سوء هاضمه شامل معده درد، نفخ و آروغ زدن است. در واقع یکی از علل اصلی معده درد همین سوء هاضمه است که مسئول حدود ۴۰% از درد در این ناحیه است. غذاهای خیلی چرب، مصرف مشرولات الکی و کافئین باعث سوء هاضمه میشوند.
14. رفلاکس معده : زمانی اتفاق میافتد که اسید معده به مری برمیگردد و باعث احساس سوزش و درد سر معده و مری میشود. این سوزش عموما بعد از غذا خوردن یا شبها ایجاد میشود.
15. عدم تحمل لاکتوز : برخی افراد آنزیمی برای تجزیه لاکتوز را ندارند و وقتی شیر، پنیر، ماست و… میخورند بدن آنها دچار مشکل میشود. نفخ، اسهال و معدهدرد از علائم آن است.
16. درد معده عصبی : استرس یا ناراحتی های زیاد محیطی ممکن است باعث درد معده عصبی شود. مطمئنا شما هم کسانی را دیدهاید که زمانی که ناراحت میشوند معدهشان درد میگیرد. درد معده عصبی با وضعیت عاطفی و روانی، سلامت دستگاه گوارش و یا ترکیبی از همه اینها در ارتباط است.
17. آلرژی غذایی: گاهی معده برخی افراد به بعضی غذاها پاسخ آلرژی نشان میدهد. و ممکن است باعث معده درد شود. مواد غذایی مانند صدف، آجیل، ماهی، تخممرغ، بادامزمینی و شیر از جمله غذاهایی هستند که بیشتر باعث آلرژی غذایی میشوند.
۱8. مصرف برخی داروها: بعضی از داروها مانند داروهای کاهش فشار خون، آسپرین و داروهای ضد التهابی و … باعث درد شدید معده می شوند.
مقاله “قرص جوشان آلکا سلتزر چیست” به شما در زمینه پیدا کردن بهترین قرص کمک میکند.
19. سوزش سر دل: زخم معده، ریفلاکس اسید یا حتی سرطان معده و مری میتوانند از عوامل اصلی درد سر معده یا سوزش سر دل باشند.
داروی ضد نفخ فوری و درمان سریع نفخ معده
داروی ضد نفخ فوری : داشتن تغذیه سالم و درست و درکل سالم خوری یکی از مؤثر ترین راه های است که میتواند به هضم بهتر غذا و جلوگیری از ایجاد نفخ و ورم معده کمک کند. اینکه بدانیم مصرف چه مواد غذایی و یا میوههایی در سیستم گوارشی اختلال ایجاد کرده و باعث اذیت میشود، از بروز مشکل جلوگیری میکند.
نفخ چیست؟
نفخ، تجمع گاز در دستگاه گوارش است که با آماسیدن و باد کردن شکم، احساس پری و فشار در شکم پس از غذا خوردن و آروغ زدن مشخص میشود. نفخ از نشانههای سوء هاضمه است و معمولاً بر اثر خوردن برخی غذاها که باد زا و نفخ آورند پدید میآید.
داروی ضد نفخ فوری
علل شایع نفخ شکم
- بلعیدن هوا (یک نوع عادت عصبی)
- یبوست
- ریفلاکس معده به مری (بازگشت غذا و اسید معده از معده به مری)
- سندرم روده تحریک پذیر
- عدم تحمل لاکتوز و سایر عدم تحمل های غذایی
- پرخوری
- رشد بیش از حد باکتری ها در روده باریک
- افزایش وزن
- آکاربوز (داروی بیماری دیابت) و هر دارویی که دارای لاکتولوز و یا سوربیتول باشد می تواند باعث نفخ شود.
- خوراکیهایی که باعث نفخ میشوند
- آدامس
- نوشابه گازدار
- مواد فیبردار (مثل: کلم، کاهو، حبوبات)
- سیر
- چای
- ذرت
- پیاز
- آلو
درمان نفخ معده در بارداری با طب سنتی
یکی از مشکلات رایج در زمان بارداری نفخ معده است.
در طب سنتی، خط اول درمان برای نفخ معده در زمان بارداری مصرف داروهای گیاهی، تغییر رژيم غذايی و سبک زندگی عنوان شده است و استفاده از دارو تا حد امکان منع شده است.
همچنین استفاده از داروهای گیاهی در سه ماهه اول و سه ماهه سوم برای جنین بیخطر است.
اما توصیه میشود، زنان باردار قبل از مصرف هر داروی گیاهی با پزشک متخصص صحبت کنند.
راهکار برای کاهش تولید گازهای شکمی
- از مصرف غذاهای محرک خودداری کنید.
- آب فراوان بنوشید.
- غذاهای حاوی فیبر مصرف کنید.
- فعالیت بدنی منظم داشته باشید.
- به تمرینات یوگا بپردازید.
- دوغ بنوشید.
- چای بابونه بنوشید.
- زنجبیل بخورید.
- لباس گشاد بپوشید.
- از ایستادن طولانیمدت خودداری کنید.
- آب کافی بنوشید تا گرفتار نفخ شکم نشوید.
هنگامی که بدن شما با کمبود آب مواجه میشود، برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن و احساس بهتر شما در شکمتان وضعیتی به وجود میآید که نفخ و سوزش معده را حس می کنید.
بهترین راهکار برای خداحافظی با نفخ معده
- به آرامی غذا بخورید و از سریع غذا خوردن و آشامیدن پرهیز کنید.
غذا را قبل از هضم به طور کامل بجوید. - در صورتی که باید فیبر بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، در یک دوره چند روزه تا چند هفته میزان فیبر را افزایش دهید.
افزایش ناگهانی فیبر در رژیم غذایی اغلب موجب نفخ شکم میشود، اما افزایش تدریجی این مشکل را به بار نخواهد آورد. - در صورتی که لوبیا مصرف میکنید، برند محصولی را انتخاب کنید که حاوی آنزیمهایی است که شکرهای دیرهضم لوبیا را میشکند.
- دوری از استرس : استرس در مورد آینده کار و یا مصاحبه شغلی میتواند تأثیر واقعی بر روی خلقوخوی، مو، پوست، قلب، وزن و حتی شکم شما بگذارد، روده به شدت در برابر استرس آسیبپذیر است بطوری که کوچکترین تغییرات حرکتی میتواند روده را بههمریخته و شمارا دچار نفخ و احساس ناراحتی در معده کند.
5. منع مصرف نوشابه های گازدار. نوشیدنیهای گازدار حاوی گازهایی هستند که میتوانند در معده تجمع یابند.
کربن دی اکسید موجود در نوشابهها و دیگر نوشیدنیهای گازدار باعث تجمع و ایجاد نفـخ معده میشوند.
شکر و شیرین کنندههای مصنوعی موجود در رژیم غذایی نیز میتواند باعث تجمع گاز شود.
با جایگزینی آب آشامیدنی با این نوع نوشیدنیها به حل این مشکل و درمان یبوست کمک کنید.
علائم معده درد عصبی در طول روز
- دلشوره
- احساس گرفتگی، پیچخوردگی و گرهخوردگی در شکم
- احساس نگرانی و اضطراب
- لرزش یا کشش عضلات
- دفع گاز تکرارشونده
- حالت تهوع
- سوءهاضمه (یا احساس سریع سیری پس از خوردن غذا)
- احساس نفخ یا گرما در شکم
- تکرر ادرار یا دفع
درمان سریع معده درد عصبی
اگر بخواهید سریعترین روش ها را برای درمان سریع معده درد انتخاب کنید، باید به سراغ برخی دمنوش ها و درمان های خانگی بروید. در ذیل به شرح بهترین روش های درمان سریع معده درد عصبی میپردازیم:
- چای لیمو را ترجیحا دو بار در طول روز میل کنید.
- کیسه آب گرم را فراموش نکنید. به مدت 30 الی 50 دقیقه و 2 بار در طول روز کیسه آب گرم را روی معده قرار دهید.
- دمنوش عرق رازیانه یکی دیگر از دمنوش های مفید برای درمان معده درد عصبی است.
- سرکه سیب؛ چون سرکه سیب برای آرامش اعصاب مناسب است، پس برای درمان معده درد عصبی هم میتواند گزینه خوبی باشد. یک قاشق غذا خوری سرکه سیب را به همراه 2 عدد لیمو تازه، در یک لیوان آب گرم بریزید و 1 بار در روز میل کنید.
- دمنوش نعناع هم گزینه مناسبی برای درمان معده درد عصبی میباشد.
تأثیر احساسات بر روی معده درد عصبی
هر نوع احساسی در بدن باعث ایجاد واکنش خاصی میشود.
هنگام عصبانیت تپش قلب بیشتر شده و آدرنالین خون بالا می رود و سیستم گوارشی دچار اختلال می شود.
استرس سبب ایجاد مشکلاتی در هضم غذا می شود و ماهیچه های معده را دچار انقباض میکند. همین امر باعث به وجود آمدن یک احساس ناخوشایند در معده میشود که معده درد عصبی نام دارد.
انواع داروی گیاهی برای معده درد کدام است؟
- عرق نعنا
- قرص دایجسترانگ سینا فرآور
- تقویت معده بوعلی
- قرص گیاهی سیناگل
- گیاه جفت بلوط
- شربت مقوی معده دکتر خیراندبش
1. عرق نعنا
عرق نعناع باعث میشود تا حرارت معده افزایش یابد و با رفع سردی معده، موجب هضم آسانتر و تسهیل و تسریع در عمل گوارش میشود. عرق نعنا، فیبر بالایی دارد که معده درد ناشی از یبوست یا سوءهاضمه را تسکین میدهد. همچنین به هضم آسان غذا در کودکان کمک میکند و سبب بهبود دل پیچه و رفع اسهال و رفع مسمومیتهای ناشی از غذا و گرمازدگی در کودکان و نوزادان میشود. همچنین رقیق شدهی آن با مقدار آب فراوان برای درمان کولیک نوزادان، مفید است.
2. قرص دایجسترانگ سینا فرآور
بلوط یکی از غنیترین گیاهان از نظر میزان تانن بوده و به دلیل وجود این ترکیب، منقبض کننده و ضداسهال است. به جهت دارا بودن ترکیبات فلاونوییدی خواص ضدالتهابی داشته و با کاهش تورم عروق انتهای روده منجر به کم شدن التهاب معده میشود. برای زخمهای معده و عفونتهای شدید معدهای آن را به صورت پودر در آورده و در قرصهای کپسول خالی از مواد ریخته و با آب میل میکنید. میتوان آن را با ماست مخلوط کرده و هفتهای دو بار استفاده کرد.
3. پودر تقویت معده بوعلی
پودر تقویت معده یک ترکیب گیاهی محصول شرکت داروسازی بوعلی بوده و از ترکیب گیاهانی نظیر بارهنگ آویشن شیرازی مرزه سیاهدانه و زیره سیاه میباشد که برای درمان دردهای گوارشی و درمان ور م معده بسیار موثر است. توجه داشته باشید که بروز مشکل در سیستم گوارشی ممکن است در اندام های دیگر نیز اختلال ایجاد کند و باعث تولید مواد سمی در بدن کرده و تامین مواد ضروری بدن دچار اختلال میشود. پودر تقویت معده یک پیشنهاد مناسب برای حل این مشکل میباشد.
نحوه مصرف پودر تقویت معده
یک قاشق چایخوری از پودر را در نصف لیوان آب جوش دم کرده و با یک قاشق چایخوری عسل هر روز عصر میل شود.
داروی تقویت
گیاهی برای معده درد
4. قرص تقویت معده سیناگل
شرکت داروسازی سینا فراور برای درمان سوزش و دردهای معده با استفاده از مواد ارگانیک (نظیر گل سرخ، سنبل الطیب، شیرین بیان) قرص گیاهی سیناگل 60عددی را تولید و عرضه کرده است که با اثر كاهش فعاليت CNS ممكن است باعث تقويت اثر آرامبخشي داروهاي آرامبخش شود.
عصاره شیرین بیان و گل سرخ موجود در سیناگل با تنظیم میزان اسید و آنزیمهای گوارشی سوزش معده را از بین برده و به هضم بهتر غذا نیز کمک میکنند.
نحوه مصرف قرص تقویت معده :
روزی سه بار، هر بار 1 تا 2 قرص سیناگل را بعد از غذا میل کنید.
خواص قرص سیناگل برای معده
- تقویت معده
- ضد نفخ
- تنظیم آنزیمهای گوارشی
- تنظیم اسید معده و جلوگیری از سوزش سر معده
- رفع درد عصبی معده
- بهبود اسپاسم معده (دل پیچه)
5. گیاه جفت بلوط و تأثیر آن بر معده
بلوط یکی از غنیترین گیاهان از نظر میزان تانن بوده و به دلیل وجود این ترکیب، منقبض کننده و ضداسهال است. به جهت دارا بودن ترکیبات فلاونوییدی خواص ضدالتهابی داشته و با کاهش تورم عروق انتهای روده منجر به کم شدن التهاب معده میشود. برای زخمهای معده و عفونتهای شدید معدهای آن را به صورت پودر در آورده و در قرصهای کپسول خالی از مواد ریخته و با آب میل میکنید. میتوان آن را با ماست مخلوط کرده و هفتهای دو بار استفاده کرد.
6. شربت مقوی معده دکتر خیراندیش
شربت اکسیر مقوی معده دکتر خیراندیش قابلیت بالایی در تقویت معده و بهبود هضم غذا دارد. مصرف این شربت ضد نفخ و اشتها آور موجب تقویت دستگاه گوارش، درمان سوءهاضمه، جلوگیری از استفراغ های دوران حاملگی، بهبود سردردهای خارشی و گرم بدن، تسکین تشنگی و سردردهای صفراوری می شود و از طرفی برای بهبود مشکلات کبدی نیز مفید است.
درمان خانگی به هم ریختن معده
بهترین راه برای درمان خانگی معده درد استفاده از دمنوش و عرقیات می باشد که در ادامه به معرفی آن ها میپردازیم.
معرفی 6 دمنوش سریع برای درمان نفخ شکم و معده درد عصبی
- دمنوش رازیانه
- دمنوش زنجبیل
- دمنوش آویشن
- دمنوش بابونه
- دمنوش نعنا فلفلی
- دمنوش بادرنجبویه
بهترین دمنوش برای نفخ شکم
1. دمنوش نعنا فلفلی برای درمان معده درد
بهترین گزینه برای درمان نفخ شکم چای نعنا میباشد، مصرف این دمنوش میتواند عضلات معده را آرام کند. همچنین در افرادی که از سوء هاضمه رنج میبرند بسیار مفید باشد. از طرفی این گیاه میتواند از طریق افزایش در ترشح صفرا، سبب بهبود هضم غذا و بهبود سندروم روده تحریک پذیر گردد.
دمنوش برای درمان نفخ شکم
نعناع به دلیل ماده ضدالتهاب قوی که دارد ، ورم معده را کاهش میدهد و فرآیند هضم غذا را آسان میکند. نعناع همچنین خاصیت ضد یبوست داشته و دفع غذا را آسان میکند. بنابراین نوشیدن روزانه دمنوش نعنا به کاهش درد و از بین بردن سنگینی معده بعد از غذا بسیار کمک میکند.
طرز تهیه دمنوش نعنا برای دمان نفخ شکم: مواد لازم : 250 گرم برگ نعناع فلفلی شسته شده، یک فنجان آب، عسل یا شکر به منظور طعم دهی
ابتد آب را بجوشانید، سپس برگ های نعناع را به آن اضافه کرده و از روی حرارت بردارید، به مدت ۵ دقیقه صبر کرده و از صافی رد کنید و در صورت تمایل از برشی لیمو، عسل یا شکر به عنوان طعم دهنده، استفاده کرده و میل کنید.
2. دمنوش بابونه برای درمان معده درد
مصرف دمنوش بابونه با افزایش ترشح شیره معده به سلامت معده و دستگاه گوارش کمک میکند، همچنین در طب سنتی باعث رفع اختلالاتی چون نفخ، اسپاسم معده، درد شکم، کولیک و زخم معده میشود.
دمنوش برای درمان نفخ شکم
باتوجه به مطالعاتی که بر روی این گیاه صورت گرفته، گفته میشود بابونه از عفونتهای باکتریایی هلیکوباکتر پیلوری که عامل زخم معده هستند و با نفخ معده همراه هستند جلوگیری میکند. همچنین بابونه یکی از گیاهان موجود در مکمل مایع ایبروگاست است که به کاهش درد شکم و زخم معده کمک میکند.
طرز تهیه دمنوش بابونه برای درمان زخم معده: مواد لازم: 250گرم گل بابونه خشک شده ، یک فنجان آب
ابتدا در یک قوری آب را بجوشانید، سپس گل های بابونه را به آن اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه صبر کنید و در نهایت مخلوط را از صافی رد کرده و برای شیرین شدن میتوانید از عسل یا شکر استفاده کنید.
3. دمنوش زنجبیل برای درمان معده درد های عصبی
زنجبیل حاوی ترکیباتی به نام گینجرول است که خاصیت ضدالتهاب دارد. مواد داخل زنجبیل به هضم غذا کمک زیادی میکنند و باعث تجزیه ذرات غذا میشوند.
البته توصیه من به شما این است که برای تأثیر گذاری بیشتر مقداری گل ختمی هم به دمنوشتان اضافه کنید. زیرا گل ختمی به دلیل پلی فنولهایی که در خود دارد باعث آرامش سیستم گوارش میشود که برای معده درد های عصبی بسیار کار ساز است.
طرز تهیه دمنوش زنجبیل لیمو برای درمان نفخ شکم: مواد لازم: 250 گرم زنجبیل ( بهتر است تازه و خام باشد )، 2 فنجان آب ، یک قاشق غذاخوری عسل، نصف یک عدد لیمو.
برای تهیه کافیست پوست زنجبیل را با پوست کن بگیرید و سپس آن را به صورت ورقه های نازکی برش دهید یا آن را رنده کنید. سپس آب را در قوری به جوش آورید و تکه های زنجبیل و لیمو را به آن اضافه کنید، قوری را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه کمی خنک شود و در نهایت برای طعم بهتر عسل گون به آن اضافه کنید و میل کنید.
4. دمنوش رازیانه برای خداحافظی با نفخ معده
دمنوش رازیانه به دلیل خاصیت قوی ضد التهاب و ضد اسپاسم که دارد برای نفخ گاز معده و مشکلات گوارشی مانند نفخ و اسپاسم و حتی سندروم تحریک پذیر روده کمک بسیار قوی می باشد .
از این رو مصرف آن به رفع گاز و آرام کردن دیواره روده در طب سنتی بسار تکرار شده است.
دمنوش رازیانه باعث ملین شدن معده میشود و در نتیجه یبوست را درمان میکند.
اگر از یبوست رنج میبرید کافیست به مدت 40 روزه روزانه یک فنجان چای رازیانه بنوشند تا متوجه معجزه آن شوید.
طرز تهیه دمنوش رازیانه برای درمان یبوست: مواد لازم : 250 گرم دانه های رازیانه، یک فنجان آب، مقداری شیرین بیان (الزامی نیست)
ابتدا با استفاده از گوشتکوب دانه های رازیانه را له کنید تا روغن آن از آن خارج شود. سپس دانه های له شده را با آب در یک قوری بریزید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید مخلوط شود. به مدت 10 دقیقه بجوشد و در نهایت از صافی رد کرده و در فنجانی ریخته و با عسل یا شکر آن را شیرین کرده و میل کنید.
5. دمنوش بادرنجبویه برای درمان نفخ معده
بادرنجبویه گیاهیست که به دلیل خاصیت تسکین دهندگی که دارد در درمان نفخ معده و سوءهاضمه بسیار مؤثر است.
طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه برای معده درد: مواد لازم : 250 گرم برگ های بادرنجبویه، دو فنجان آب
آب را در یک قوری بجوشانید، برگ های بادرنجبویه را خرد کنید و درون قوری بریزید و درب آن را ببندید، به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید، در صورت لزوم دمنوش را از صافی رد کرده و در صورت تمایل آن را شیرین کنید.
6. دمنوش آویشن برای نفخ شکم
دمنوش آویشن در طب سنتی به عنوان گیاهی شفابخش برای هضم صحیح غذا و از بین بردن نفخ و گاز معده و سوء هاضمه توصیه میشود. فنولهای موجود در این گیاه هم با توانایی ضداسپاسمی، گرفتگی عضلات روده را از بین میبرند.
این گیاه معطر پاککننده ریه، معده، جگر و رودهها از رطوبت است، جوشانده آویشن برای درمان اسهال و پیچش روده بسیار توصیه میشود و اشتهاآور است. دمنوش آن باعث رفع کولیتهای مزمن میشود.
طرز تهیه دمنوش آویشن و زیره برای درمان معده درد: مواد لازم : 250 گرم آویشن، 50 گرم زیر (الزامی نیست)، 2فنجان آب.
برای تهیه این دمنوش، آویشن و زیره را با دو فنجان آبجوش مخلوط کنید و آن را با فاصله حداقل یک ساعت قبل از غذا بنوشید تا هم اشتهای شما را کم کند و هم به فعالیت باکتریهای مفید در هضم غذا کمک کند.
بهترین عرق گیاهی برای معده و مشکلات آن
1.عرق زیره
دانه های زیره در درمان دل درد و دل پیچه بسیار پر کاربرد است.
عرق زیره نیز با بهبود فرآیند هضم غذا گاز کمتری در معده تولید میکند.
و در درمان دل پیچه و نفخ یکی از قوی ترین دارو های گیاهی محسوب میشود.
توجه داشته باشید عرق زیره ضد یبوست است و برای مادران در دوره شیردهی هم منع مصرف ندارد.
2. عرق چهل گیاه
این عرق چهل گیاه، بادشکن و درمانگر رفلاکس معده و ورم معده میباشد و جزء قطعی ترین داروهای گیاهی برای درمان مشکلات گوارشی و تقویت معده میباشد.
عرق گیاهی برای درمان معده درد
3. عرق هل
به دلیل خاصیت گرمابخشی که عرق هل دارد، استفاده از عرق آن، معده را تقویت کرده و عملکرد رودهها را بهبود میبخشد.
به هضم غذا کمک میکند، خاصیت باد شکن داشته و برای نفخ مفید است.
در صورت داشتن سوءهاضمه میتوان از عرق هل برای درمان آن استفاده کرد.
4. عرق شیرین بیان
بهترین گزینه برای افرادی که از زخم معده رنج میبردند.
عرق شیرین بیان با ایجاد یک لایه در دیواره معده بسازد و از آن در برابر زخم معده محافظت کند.
بهتر است بدانید که زخم معده یکی از نشانههای اصلی بالا بودن اسید معده است.
نوشیدن عرق شیرین بیان میتواند اسید معده را هم کاهش دهد.
توجه داشته باشید در صورت مصرف عرق شیرین بیان به هیچ عنوان از عرق نعنا و چهل گیاه استفاده نفرمایید.
5 . عرق زنیان
عرق زنیان را به خاطر ضد نفخ بودن، ضد قارچ، ضد اسهال، دفع رطوبت اضافی بدن و دفع انگل بودنش باید در فهرست عرقیات تقویت معده قرار داد.
بهتر است پس از صرف غذا نصف فنجان از آن را میل کنید. طبع این عرق هم گرم است.
6. عرق نعنا فلفلی
دیگه همه ایرانیها میدانند که مامان بزرگها برای دل دردشون چی تجویز میکردند.اصلی ترین راه درمانی نعنا درمان درد معده است.
عصارهی عرق نعنا فلفلی غلظت بالا و طبع گرمی دارد و میتواند در درمان نفخ، دل پیچه، دل درد، گرمازدگی و رفع سکسکه حتی برای کودکان نیز موثر باشد.
البته به یاد داشته باشید عرق نعنا و عرق چهل گیاهی برای افردای که معده اسیدی دارند اصلا توصیه نمیشود.
7. عرق زنجبیل
دشمن شماره یک معده درد، زنجبیل است.
(چنانچه از از مشکلات معده رنج میبرید کافی است عصاره این گیاه را چه به صورت دمنوش چه به صورت عرقیات مصرف کنید تا متوجه تحول معده خود شوید)
زنجبیل سرشار از ماده ضد التهاب و آنتی اکسیدان است که به کاهش اسید معده و تسریع روند درمان این بیماری کمک شایانی میکند.
دانلود PDF صفحه : داروی ضد نفخ فوری